Правила гри Цитаделі (UA) / Citadels (UA)

91    Відео
код: 3083

Граємо у «Цитаделі» та розвиваємо архітектурні навички

 
Всі, хто хоча б раз грав у «Цитаделі», знають, наскільки непросто бути успішним головним архітектором середньовічного королівства. У цю справу потрібно не лише золото вкладати, а й знаходити альтернативні способи будівництва. Наприклад, вчасно вийти на потрібних людей і домовитися з ними. А, можливо, взяти участь у змові або зважитися на щось більш підступне. І це не перебільшення. Перед вами настільна гра, котра славиться «інтригами, скандалами та розслідуваннями».
 

Підготовка повинна бути правильною


Перед тим, як грати в «Цитаделі», вам потрібно провести підготовчий ритуал. Але не лякайтеся, він дуже простий:
 
  • візьміть 8 жетонів персонажів, які вказані у таблиці, та розкладіть їх на столі;
  • перемішайте карти основних і особливих кварталів, роздайте гравцям по 4 штуки;
  • зробіть колоду з інших карт і помістіть золоті монети до банку;
  • дайте кожному учаснику гри 2 монети — це так звані «кишенькові гроші»;
  • виберіть гравця, якому дістанеться корона і колода з картами персонажів.
 
До персонажів відносяться вбивця, злочинець, чарівниця, король, єпископ, купець, архітектор, воєначальник. Особливі квартали — це брама дракона, фабрика, таємничий квартал, скарбниця імперії, лабораторія, бібліотека, колодязь бажань та інші.
 

Хід гри: деякі тонкощі

 
Партія складається з декількох раундів, а кожен раунд починається з фази вибору — визначення своєї ролі. Далі переходьте до фази скликання, де учасники виконують певні дії та займаються будівництвом нових кварталів у своєму місті.

У будь-який момент ходу гравець може використовувати індивідуальні особливості свого персонажа. Але це робиться лише раз і за умови, що немає додаткових обмежень. Головне в грі — це властивості персонажів, за ними потрібно стежити з особливою увагою.

Гравці не мають права приховувати один від одного кількість монет і карт кварталів. Обмежень щодо об’ємів золота немає, карт кварталів на руках також може бути, хоч греблю гати.

Як тільки всі 7 кварталів зведені, значить гра «Цитаделі» підійшла до кінця — такі правила. Щоб визначитися з переможцем, досить підрахувати зароблені бали. Їх дають за наявність кварталів в місті, за ефекти особливих кварталів, за швидкість у будівництві міста. Якщо під час підрахунку балів виявляється нічия, перемагає персонаж з найбільш високим рангом.

Як урізноманітнити ігровий процес


Є ще один момент, про який потрібно знати. Це можливість удосконалення гри за допомогою готових комбінацій карт — персонажів і особливих кварталів. Різні колоди припускають ведення гри в різних стилях. Обов’язково спробуйте такі комбінації:
 
  • амбіції аристократів (шанс побудувати відразу кілька кварталів за один хід);
  • закулісні інтриги (використання хитрощів і підступних дій під час гри);
  • таємна слава (можна приховувати свої наміри, дізнаватися про плани суперників, будь-якими способами захищати свої володіння).
 
Якщо ви хочете отримати максимум задоволення від гри, експериментуйте з властивостями персонажів. Наприклад, вбивця вбиває і позбавляє ходу, відьма чаклує, злодій краде, шпигун підглядає за картами суперників, чарівник дозволяє взяти будь-яку карту іншого гравця, імператор збільшує золоті запаси, архітектор дає дві додаткові карти кварталів.

І це лише верхівка айсберга. Більше інформації щодо персонажів та інших важливих моментів ви знайдете у загальних правилах українською та англійською мовою гри «Цитаделі». Уважно перегляньте кожен з розділів, щоб завжди бути напоготові і вибрати найбільш ефективний план для майбутньої перемоги.


   UA | RU

Програма лояльностіМоє замовленняСтатуси проєктівХочу локалізаціюКлуб ІгромагПартнерамОплата і доставкаОбмін та повернення товаруКонтакти

Мій кабінетCписок бажань

м. Київ, вул. Івана Франка, 12(095) 589-03-97(067) 589-03-97(093) 589-03-97 Пн-Пт: 10:00-20:00 | Сб-Нд: 12:00-18:00
  
Знижка 10% на перше
замовлення при реєстраціїЗареєструватись