Настільні ігри вже давно зарекомендували себе як чудовий засіб корисного і цікавого проведення часу. На переломі століть вони дещо відійшли у тінь, і їхнє місце посіли інші розваги, в основному набираючі шалену популярність комп'ютерні ігри, однак незабаром, після того, як ажіотаж вщух, багато любителів настільних ігор повернулися назад до свого хобі. Завдяки новітнім технологіям і новим авторам зі свіжими ідеями якість настільних ігор стрімко зростала. Для людей, які звикли в основному до "Монополії" та її клонів, новинки були немов ковток свіжого повітря.

   Взагалі в світі існує величезна кількість жанрів настільних ігор: військові та економічні стратегії, гонки, карткові декбілдери, дуельні, варгейми, фантастичні і фентезійні та багато-багато інших. Величезний плюс настільних ігор – це те, що вони здатні об'єднувати людей за ігровим столом. Це не віртуальне спілкування за монітором, це зовсім інші емоції – живі і справжні.

   Сьогодні ми хочемо розповісти вам про сімейні настільні ігри, в які ви можете зіграти у вузькому або широкому сімейному колі. Вдома ввечері або на пікніку за містом, у поїзді або на відпочинку. Тож почнемо!

 

   Гра німецького дизайнера Клауса Тойбера з'явилася ще в середині дев'яностих і досі незмінно знаходиться в лідерах продажів. Все завдяки простоті в її освоєнні і дуже захоплюючому ігровому процесу. Учасники гри є колонізаторами острова Катан, і кожен з них прагне створити якомога кращу колонію. Вам доведеться збирати ресурси, будувати міста і замки, прокладати дороги, торгувати з сусідами і захищатися від грабіжників, які переховуються в околицях. Мета гри – першому заробити 10 переможних очок. До "Колонізаторів" за ці роки вийшло кілька доповнень, що додають чимало різноманітності грі, але навіть базової коробки вистачить на багато десятків чи навіть сотень унікальних партій, адже ігрове поле складається з шестикутників, які для кожної партії розташовуються випадковим чином. Негайно вирушити на острів Катан ви можете, заглянувши на цю сторінку.


   Двері зачиняються, потяг відправляється! За вікном пропливають ліси і поля гори і річки, міста і села. Мальовничі краєвиди навіюють романтичний настрій. "Ticket to Ride" – це ще одна сімейна настільна гра, яку обожнюють і дорослі, і діти. У цій грі ми будемо прокладати залізничні колії між різними містами. Кожен з учасників отримує набір вагончиків обраного кольору і карти маршрутів, які йому належить побудувати. Збираючи карти вагонів і локомотивів однакового кольору, гравець скидає їх, щоб викласти на поле вагончики від міста до міста. В кінці гри перемагає той, хто набере найбільшу кількість очок. У лінійці "Ticket to Ride" вийшло дуже багато версій гри, які відрізняються незначними змінами в правилах і територією, на якій відбувається будівництво. Ви можете вирушити в Європу, Америку, Азію, Африку, Скандинавію або будувати локальну залізницю в Німеччині, Нідерландах та багатьох інших країнах. Купити "Ticket to Ride" можна тут.


 
   "Діксіт" – це, напевно, та гра, яка майже не потребує окремого представлення. Про неї знають навіть люди, далекі від світу настільних ігор, адже в "Діксіт" вже давно, нарівні з "Мафією" і "Крокодилом", грають не лише у вузьких колах любителів настільних ігор, а й на корпоративах і тімбілдингових заходах. Родзинка "Діксіта" полягає в тому, що правила гри можна пояснити всього за хвилину, а його приголомшлива реіграбельність гарантує тисячі захоплюючих партій. Ведучому гравцю необхідно загадати асоціацію, пов'язану із зображенням на карті, а іншим гравцям потім потрібно вгадати серед низки карт ту, яку загадав ведучий. Малюнки на картах досить сюрреалістичні і містять безліч елементів. Таким чином, вигадування нових асоціацій не складе труднощів, і все залежить тільки від фантазії гравців. У сімейному колі "Діксіт" чудово проявляє себе. Він добре розвиває фантазію як у дітей, так і у дорослих, він майже безконфліктний і дуже-дуже цікавий. Привідкрити двері в світ фантазії і купити "Діксіт" ви можете тут.
                                   

   Якщо ваші діти спритні непосиди, яких важко посадити за настільну гру, у нас є для них чудовий варіант – "Доббл". Ця гра може похвалитися швидкими партіями, яскравим оформленням і морем веселощів за ігровим столом. Суть гри дуже проста – в центрі столу лежить колода круглих карток, на яких зображені по 8 різних предметів. Кожен з гравців отримує також по одній картці, і за командою всі гравці розкривають свої картки і намагаються знайти однакові символи на своїй картці і тій, що лежить нагорі колоди. Той, кому це вдається зробити швидше, забирає собі картку і процес повторюється, а переможе в кінці гравець, який набере найбільшу кількість карток. Вся сіль у тому, що однакові предмети можуть бути різного розміру, тому їх важко відразу помітити. "Доббл" чудово розвиває спостережливість та усидливість, до того ж він займає зовсім мало місця і коробочку з грою можна взяти з собою в будь-яку сімейну поїздку. А купити "Доббл" можна у нас за посиланням.


   Ще одна компактна гра, яка розвиває уяву і просторове мислення – "Геометрія Уяви". Вся гра – це стопка прозорих карт з різноманітними намальованими символами та візерунками. З допомогою цих карт гравці загадують один одному різні слова і фрази. Як? Та дуже просто – накладаючи карту на карту, гравці складають з окремих символів зображення. Адже, якщо квадрат на одній карті покласти на карту із зображенням палички, то вийде прапорець! А трикутник з лампочкою точно наштовхне вас на думку, що це маяк. Створити свій шедевр можна тут.
 

   Пінгвіни – великі любителі поласувати рибкою. Але її так мало, а пінгвінів так багато. Доводиться стрибати з крижини на крижину і встигати зібрати всю рибку, доки лід не пішов під воду. "Стій! Це моя риба!" – захоплююча настільна гра, сенс якої полягає в переміщенні фігурок пінгвінів ігровим полем, складеним з шестикутників, і збиранні рибки. Тайл, з якого пінгвін починає рух, тоне на початку його ходу, і гравець забирає його собі, адже на ньому також зображено кількість знайденої риби. Таким чином, хід за ходом ігрове поле зменшується, обмежуючи ходи пінгвінів. Якщо пінгвін не може зробити хід, він повертається на материк і чекає, поки інші гравці закінчать гру. Потім відбувається підрахунок переможних очок за кожну зібрану рибку. Зрозуміло, перемагає той, хто зібрав більше. "Стій! Це моя риба!" – це гра з певним рівнем конфліктності, адже з кожним ходом пінгвіни прагнуть дістати рибку пожирніше й обмежити хід супернику, але якщо ваші домочадці спокійно сприймають конфліктність у настільних іграх, то ви точно не пошкодуєте про покупку. Гра яскрава, якісна і змушує гарненько думати, чудово розвиваючи кмітливість та просторове мислення. Вирушити в Антарктику ви можете тут.


   "Каркасон", так само, як і "Колонізатори", може похвалитися довгою історією і тим, що витримав випробування часом, оскільки перше його видання з'явилося в далекому 2000-му році, і відтоді гра встигла обзавестися безліччю перевидань і доповнень. У цій грі учасники створюють справжнє королівство з квадратних тайлів, на яких зображені поля, дороги, монастирі і замки. У свій хід гравець бере один із закритих тайлів, перевертає його горілиць і додає до королівства так, щоб тип територій збігався. Тобто, дорога до дороги, поле до поля, а замок до замку. Після цього гравець може поставити на щойно викладений тайл свого міпла, і той принесе переможні очки в залежності від території, на яку був відправлений. В кінці гри переможе гравець, який набрав найбільшу кількість переможних очок. "Каркасон" – дуже проста гра, але саме її простота, помножена на реіграбельність і глибину, завоювала їй величезну популярність у всьому світі. Запустити сімейну бригаду з будівництва королівств можна тут.


   Уве Розенберг – один із найіменитіших розробників настільних ігор, який прославився іграми фермерського напряму. Вони досить складні і не завжди підходять новачкам або для сімейних ігротек. Проте "Indian Summer" стоїть осторонь від них. Це медитативна і творча гра, в якій гравці гуляють осіннім лісом під час бабиного літа. Під ногами шурхотить килим із червоно-золотого листя, бігають білочки та єноти і рясніють ягоди, гриби та горішки. Гравцям необхідно повністю заповнити власне ігрове поле тетрісоподібними тайлами, збираючи скарби та приманюючи білочок. Гра вирізняється значним рівнем взаємодії між гравцями і широким вибором різноманітних стратегій. Тематика гри неймовірно атмосферна, тож ви і ваші діти будете просто в захваті. Купити "Indian Summer" можна тут.


   Казкові кубики Рорі – це казка на столі. У коробці ви знайдете 9 кубиків з різними символами на гранях. Всього 54 різних зображення. Все, що треба робити в цій грі – кинути кубики і розповісти історію, складаючи її з отриманих унаслідок кидка символів. Розповідайте історії, казки, легенди, фільми – все, що прийде вам у голову. "Rory's Story Cubes" заохочує вигадки і геніально розвиває фантазію! Ви також можете придбати безліч різних тематичних доповнень до цієї гри, які відправлять вас у космос, в доісторичну епоху або навіть у світ до мумі-тролів. Купуйте "Rory's Story Cubes" за посиланням.


   Ну і класика! Хто не знає "Дженгу"? "Дженгу" знають і люблять усі! Побудуйте вежу з дерев'яних брусків і по черзі витягуйте по одному. Будьте обережні, адже якщо ви зруйнуєте вежу, то програєте в партії. Спритність рук і обережність цінуються тут понад усе. Чудова сімейна настільна гра, яка неодмінно прикрасить день народження або вечір активних сімейних настільних ігор! Придбати "Дженгу" ви можете тут.

   UA | RU

Програма лояльностіМоє замовленняСтатуси проєктівХочу локалізаціюКлуб ІгромагПартнерамОплата і доставкаОбмін та повернення товаруКонтакти

Мій кабінетCписок бажань

м. Київ, вул. Івана Франка, 12(095) 589-03-97(067) 589-03-97(093) 589-03-97 Пн-Пт: 10:00-20:00 | Сб-Нд: 12:00-18:00
  
Знижка 10% на перше
замовлення при реєстраціїЗареєструватись