Настольная игра Цитадели (UA) / Citadels (UA)

88    Видео
код: 3083
– Позвать ко мне Ассасина! – вопил король, молотя кулаком по резному дубовому столу. От его ударов деревянные фигурки на карте города подпрыгивали и валились с ног. Начальник стражи молча поклонился и прикрыв за собой дверь, удалился. Вернулся он спустя полчаса в сопровожденнии темной фигуры в плаще. Королевский Ассасин был одет в прочный кожаный жилет черного цвета, черные штаны, а на ногах носил высокие сапоги. За поясом у него были заткнуты два кинжала, а лицо скрывала огромная широкополая шляпа. – Ваше Величество! – проскрипел ассасин, кланяясь. – Вот и ты, наконец, – отрывисто проговорил король, и, круто развернувшись на каблуках, указал пальцем на стол.– Смотри. Этот наглец смеет перечить мне! Мне! Королю! Приказываю тебе, позаботься о нем, не желаю больше ничего слышать об этом торговце. Ассасин снова поклонился, и взмахнув черным плащом, удалился...

Тип: карточная игра, атмосферная стратегия, шедевр игровой индустрии
Издатель: Fantasy Flight Games (США), Ігромаг (Украина)
Время игры: от 30 до 90 минут
Кол-во игроков: от 2 до 8
Возраст: от 10
Язык: украинский

Ознакомиться с правилами можно здесь


  «Цитадели 2016» – это новое переиздание мегапопулярной настольной игры Цитадели, которая завоевала любовь игроков по всему миру. Благодаря увлекательному игровому процессу, азарту, хитрым уловкам, блефу и ярким эмоциям, «Цитадели» никогда не устаревают. В эту игру с удовольствием играют на вечеринках и днях рождения, на корпоративах и на отдыхе, дети и взрослые. И сейчас перед вами украинское издание этой шедевральной игры!   

Цитадели  Цитадели


   В первую очередь переиздание игры Цитадели (Citadels) 2016 года отличается новыми иллюстрациями игровых карт. Они стали более красочными и стильными. Вдобавок к 8 персонажам из базовой игры, 9 из дополнения «The Dark City» добавилось еще 10 новых, уникальных, обладающих различными умениями. К примеру «Лавочник». Вначале своего хода он получает золотую монету за каждый торговый квартал, и может построить столько торговых кварталов, сколько ему заблагорасудится, при условии, что у него есть золото, чтобы оплатить эти постройки. А вот еще «Шантажист». Этот персонаж в начале своего хода дает двум персонажам жетоны угрозы лицом вниз. Только на одном жетоне нарисован платок с розой. Это настоящая угроза. Второй же жетон просто пустышка. Когда начинается ход персонажа, который получил жетон угрозы, он может отдать шантажисту половину своего золота и сбросить жетон, не переворачивая его. Если же игрок отказывается платить, жетон переворачивается, и если на нем изображен платок с розой, персонаж теряет все свое золото, которое перетекает в карман Шантажиста!
 

Цитадели  Цитадели

 
    Кроме того, правила игры Цитадели (Citadels) сразу советуют несколько очень интересных комбинаций персонажей, названия которых говорят сами за себя, и дают отличное представление, каким образом будет идти игра:

  • Амбиции Аристократов: Чиновник, Вор, Волшебник, Патриций, Епископ, Лавочник, Архитектор, Маршал, Королева. 
  • Кулуарные Интриги: Ведьма, Шантажист, Чародейка, Император, Аббат, Алхимик, Архитектор, Военачальник, Таможенник. 
  • Тайная Слава: Ведьма, Шпион, Провидец, Император, Епископ, Купец, Ученый, Дипломат, Художник.
  • Коварство Вельмож: Чиновник, Шантажист, Волшебник, Король, Аббат, Алхимик, Навигатор, Маршал, Королева.
  • Сложные Переговоры: Убийца, Шпион, Провидец, Король, Кардинал, Лавочник, Ученый, Дипломат, Художник
  • Без Совести: Убийца, Вор, Чародейка, Патриций, Кардинал, Купец, Навигатор, Военачальник, Таможенник.
   Как видите, огромное количество персонажей и комбинаций их умений каждый раз предлагает вам уникальные партии с интересным и непредсказуемым исходом. Конечно же, вы можете создавать и свои комбинации персонажей, по своему вкусу, внося еще больше разнообразия в игру! 

Цитадели  Цитадели


   Правила Цитадели (Citadels) практически не изменились. Игрокам, заручившись помощью влиятельных персон королевства, предстоит застраивать город храмами, дворцами, тавернами и прочими средневековыми строениями. Тот игрок, чей город будет самым дорогим и роскошным, победит в игре. Изюминка игры лежит в процессе выбора персонажей. Ведь в каждом раунде Вы можете выбрать того персонажа, чья способность вам нужна больше всего. Но будьте осторожны, ведь на вас может охотиться ассасин, а кошель с золотом украдет вор. Блефуйте! Блефуйте, хитрите, выбирайте тех персонажей, которые нужны вашим соперникам, ведь в этом и заключается прелесть игры.
 

Цитадели  Цитадели


    В целом, это старые добрые Цитадели, которые довели практически до совершенства. Здесь и красивейшие иллюстрации, и шикарная пластиковая миниатюра короны, и конечно же увлекательный игровой процесс, щедро сдобреный соперничеством, блефом, смехом и весельем. Идете в гости и не знаете какую игру выбрать? Берите Цитадели, их любят все!

Содержание настольной игры «Цитадели (Citadels)»:

  • 27 карт персонажей
  • 84 карты кварталов
  • 8 памяток
  • 22 пластиковые монеты
  • 27 мини-карт персонажей
  • 5 карт-маркеров способностей
  • пластиковая корона
  • правила игры

Добавить отзыв

Саша (06-01-2024 | 01:12)

Доброго дня, хороша гра, є питання на рахунок крамара. На карті пишеться "можна побудувати будь-яку кількість торгівельних кварталів/візьміть по одній монеті за кожен торгівельний квартал у вашому місті" а в правилах навпаки, спочатку монети а потім будівництво, як тоді має виконуватись хід?? Дякую за відповідь
І ще на карті "стайня" зовсім не зрозуміло що вона дає
+ Цікава гра
- Інколи є протиріччя з правилами, або не зрозумілий опис
Доброго дня!
Щодо карти Крамара - спочатку ми беремо карту або монети, як звичайну дію, а потім отримуємо монети за квартали відповідного кольору. Саме після цього ми маємо змогу будувати будь-яку кількість торгових кварталів та один квартал будь-якого іншого кольору.
Щодо карти Стайня - гравець у свій хід може збудувати лише один квартал, а Урядовець може вкрасти в нього карту, котру хоче збудувати гравець. Тому якщо гравець хоче побудувати стайню, але її хоче вкрасти урядовець, тоді гравець може збудувати ще одну будівлю. Якби це була будь-яка інша будівля, а не стайня, тоді б гравець не мав права збудувати ще одну карту після крадіжки:)
Дякуємо за звернення та бажаємо запеклих партій!

Юлія (04-01-2024 | 20:44)


З першої ж партії ця гра зайняла особливе місця на поличці. Правила пояснюються легко та швидко, що дозволяє вже з другої партії грати в задоволення. Навіть однаковий набір персонажів з різними людьми грається по різному. Гарна якість карток та монеток. За рахунок того, що є багато персонажів, то можна робити велику реіграбільність. Тому ця гра ненаскучить ніколи))) Цікава взаємодія між гравцями, можна робити пакості))
+ Багата варіативність
Можна грати великою компанією
Приємна взаємодія між гравцями
Динамічна
Можна робити різні стратегії
Гарна якість карток
- Довго можна чекати свій хід
Коли змінюються персонажі, треба запам'ятовувати нові ролі, тому перші 2 раунди йдуть повільно
Доброго дня, Юліє!
Дякуємо за детальний відгук про наш бестселер. Дійсно, усі доповнення в ньому додають шаленої реграбельності, тому кожна партія буде унікальною:)
Бажаємо Вам гарних партій!

Максим (24-12-2023 | 19:28)

Доброго дня шановнице видавництво Ігромаг! Придбали в вас гру "Цитаделі" та чудово проводимо час за нею. Останню гру виникла спірна ситуацію яку ми просимо вас допомогти вирішити.
Грали в чотирьох. Я мав персонажа "Відьма". Зачаклував персонажа "Дипломатка". Коли черга дійшла до дипломатки я, на основі того що зачаклував саме її (а вона була в грі в цьому ході), використав її здібність по обміні кварталу з іншим гравцем і доплатою різниці. Обмінявся я саме на квартал "Арсенал" (який дозволяє зруйнувати у свій хід цю карту, щоб зруйнувати 1 квартал на мій вибір у будь-якому місті). В цей же хід, отримавши особливу карту "Арсенал" я зсилаючись на те що, коли хід переходить до зачаклованого мною персонажа мій хід продовжується хочу зруйнувати Арсенал разом з чужим іншим кварталом, так як на цей момент "Арсенал" вже являється частиною мого міста. Інші гравці говорять мені що я не можу цього зробити зсилаючи на фрагмент з правил про "Відьму", а саме: "Ви не можете використовувати ефекти Особливих кварталів із міста зачаклованого гравця". Проте я вважаю, що на момент коли я хочу зруйнувати Арсенал це вже частина мого міста, і я можу зробити таку "багатоходовочку" за один хід, а саме :зачаклувати дипломатку-отримати арсенал використовуючи здатність Дипломатки, і тут же зруйнувати його (так як мій хід продовжується). Скажіть будь ласка хто з нас правий, дякую!
Доброго дня, Максиме!
Наша експертна команда вважає, що ви видумали чудову комбінацію і були в праві її реалізувати)
Бажаємо вам не бути пограбованим)

Андрій (09-12-2023 | 23:14)

Цитаделі - це ідеальне поєднання стратегії, взаємодії та розваги. Кожен раз, коли граю, відчуваю себе ніби за партією у шахи, намагаючись досягти перемоги. Вона весь час тримає в напрузі та надихає на нові тактичні рішення.
+ Якість
Ціна
Варіативність партій
- Немає доповнень
Доброго дня, Андрію!
В Цитаделях і блеф, і дедукція, і стратегія і безліч інших елементів, саме тому в неї хочеться грати все більше і більше:)
Бажаємо Вам збудувати Цитадель найпершим!

Віктор (04-12-2023 | 20:52)

Гра однозначно в ТОП 5 найулюбленіших настолок. Завдяки різним наборам персонажів та карт, партії завжди різні. Можна будувати завжди свою стратегію, та перемагати різними методами
+ Ціна, якість карт, різноманітність партій
- Немає доповнень)
Доброго дня, Вікторе!
Дякуємо вам за відгук на одну з наших улюблених (вже років 15) ігор! Щодо доповнень - це фінальна версія цієї гри, в яку були включені усі актуальні доповнення)
Бажаємо вашій Відьмі гарних цілей)

Марія (10-11-2023 | 13:38)

Класна гра, різноманітні варіанти.
Правила досить заплутані, але коли розібралися, то зависли на ній на цілий день в поїздці.
Рекомендую.
+ Гарна якість, українська локалізація, красива графіка.
- В правилах нелегко розібратися з першого разу
Доброго дня, Маріє!
Дякуємо за вашу рекомендацію до цієї легендарної гри, в які ми особисто граємо вже 15-й рік!)
Хай ваш архітектор буде захищений від Злодія)

Богдан (30-10-2023 | 13:52)

Недостатня кількість монет, не хватає коли граєш 5+ людей, де докупити чи взяти? Потрібно вам збільшити кількість монет.
+ Круті доповнення, локалізації, сама гра цікава.
- Недостатня кількість монет
Доброго дня, Богдане!
Дійсно, зрідка в грі трапляються ситуації, коли токени золота закінчуються (в нас за 14 років це було двічі :) На жаль ми не можемо вплинути на кількість монет, адже це стала кількість, що задумана автором гри.
Окремо монетки не продаються, проте в правилах до гри зазначено, що:
"Немає обмежень на кількість золота. Якщо у банку закінчились монети, ви можете використовувати замінники (наприклад, копійки чи жетони з інших ігор).
Бажаємо вам неймовірних вражень від партій в Цитаделі!

Показать еще

  UA | RU

Программа лояльностиМой заказСтатусы проектовХочу локализациюКлуб ИгромагПартнерамОплата и доставкаОбмен и возврат товараКонтакты

Мой кабинетСписок желаний

г. Киев, ул. Ивана Франка, 12(095) 589-03-97(067) 589-03-97(093) 589-03-97 Пн-Пт: 10:00-20:00 | Сб-Вс: 12:00-18:00
  
Знижка 5% на перше
замовлення при реєстраціїЗареєструватись